OM OSS

VÅR VERKSAMHET

NPP Photo Sweden AB har sin huvudsakliga verksamhet i södra Sverige med bas i Helsingborg. Verksamheten är produktioner inom både fotografi och film/video. Våra kunder är företag, organisationer och myndigheter.

Inom fotografin varierar uppdragen med allt ifrån endast fotografering till fullständiga produktioner med digital bearbetning, friläggning via blue screen/green screen mm. Vi hanterar allt efterarbete med redigering, retuschering och monteringar.

Vi bistår även med grafisk formgivning samt med andra kreativa idéer och lösningar. Via ett nätverk av samarbetspartners finns en bred expertis inom grafisk produktion som layout av reklammaterial, broschyrer, skivomslag och andra grafiska arbeten såväl digitalt, interaktivt som anpassat för tryck.

Film/videoproduktion bedrivs till stor del under varumärket Nexacord. Efter flera års film/videoproduktion har varumärket vuxit fram då NPP Photo som namn inte direkt speglade verksamheten med rörlig media.

Vi innehar egen utrustning för att göra produktioner med 4 st HD-kameror, actionkameror, bildmixer med SDI- och HDMI-gränssnitt, utrustning för streaming (direktsändning) över Internet, ljudmixer och ljudsplitter som medger inspelning av upp till 16 separata ljudkanaler. Allt är mobilt för att etableras på önskad inspelningsplats.

Samarbetspartner som vi jobbar nära tillsammans med är bland andra:

 

Green Screen

Med hjälp av teknik som blue screen/green screen kan vi utföra mycket detaljerade friläggnings- och monteringsarbeten. Arbetssättet gör att det även går att frilägga t.ex. hårpartier och andra diffusa detaljer, där bakgrunden syns igenom, med mycket gott resultat. Tekniken är etablerad inom film/videoproduktion och fungerar ypperligt även inom stillbildsfotografin.

Mjukvara

Att vi själva äger bildrättigheterna gör också att efterarbetet med retuscheringar, monteringar m.m. kan genomföras direkt utan omvägar. Det är egentligen endast fantasin som sätter gränserna på vad som är genomförbart.

Vi använder oss av väletablerade programvaror för digital bearbetning såsom Adobe CC och Apple Final Cut Studio, allt i Macintosh-miljö.

Drönare

För att utöka möjligheterna för lite annorlunda och övergripande bildvinklar, är drönare ett utmärkt hjälpmedel. Det som tidigare var väldigt resurskrävande att fotografera från luften, kan numera lösas på ett betydligt kostnadseffektivare sätt. Det

Några av våra kunder