STUDIO

VÅR KAPACITET

Med vår egen film- och fotostudio erbjuder vi kostnadseffektiva lösningar och maximal flexibilitet.

Vi har vår egen film- och fotostudio mitt i centrala Helsingborg. Studion är utrustad med fastljus, blixtjus samt green- och blue screen för avancerade friläggningar. I vår studio sköter vi även all vår redigering och efterarbete.

Då vi äger all vår egen utrustning kan vi alltid skapa kostnadseffektiva lösningar och kan själva planera exakt när vi ska filma eller fotografera i samråd med kunden.

Vår produktionsutrustning består bland annat av tre HD-kameror Sony XD Cam, bildmixer med SDI- och HDMI gränssnitt samt ljudmixer och ljudsplitter som medger inspelning av upp till 16 separata ljudkanaler.

Vid större publika evenemang såsom konserter kan vi även livestreama till Internet. All vår utrustning är mobil vilket innebär att vi kan spela in var och när kunden önskar.

Green screen/blue screen

Med hjälp av teknik som blue screen och green screen kan vi utföra mycket detaljerade friläggnings- och monteringsarbeten. Arbetssättet gör att det även går att frilägga hårpartier och andra diffusa detaljer där bakgrunden syns igenom, med mycket gott resultat. Tekniken är etablerad inom film samt videoproduktion och fungerar ypperligt även inom stillbildsfotografin.

Livestreaming

Inspelning och/eller streaming av event med flera kameror ger ett helhetsintryck av arrangemanget. Exempel är konserter, konferenser, årsmöten och bolagsstämmor. Det är ett effektivt sätt att nå deltagare på distans med hjälp av streaming, eller låta de som inte kunnat delta i eventet ta del av det i efterhand. Detta arbetssätt kan med fördel synkroniseras med t.ex. Zoom eller Teams för att låta deltagarna på distans interagera med eventet.

Mjukvara

Att vi själva äger bildrättigheterna gör också att allt efterarbete såsom retuscheringar och monteringar kan genomföras direkt utan omvägar. Det är egentligen endast fantasin som sätter gränserna på vad som är genomförbart.

Vi använder oss av väletablerade programvaror för digital bearbetning såsom Adobe CC och inom filmredigering Adobe Premiere Pro samt Apple Final Cut Studio, allt i Macintosh-miljö.